Sladké vídeňské rohlíčky s Cremadelizia z piniových ořechů

panini_viennesi_cremadelizia_pinoli_ifood_misterypack7

Příprava

  • Mírně zahřejte mléko, rozpusťte v něm droždí a poté vše nalijte do mixovací nádoby elektrického šlehače. Přidejte vejce a hnědý cukr.
  • Poté přidejte mouku, olej, sůl a dvě polévkové lžíce Cremadelizia Pinoli BABBI. Připněte do mixéru hák a mixér spusťte na 10 minut při nízké rychlosti, dokud se směs nespojí.
  • Směs opatrně vyklopte na pomoučenou plochu a několik minut ručně hnětejte. Dejte těsto do mísy a přikryjte utěrkou. Nechejte kynout, dokud nezdvojnásobí svůj objem.
  • Vyválejte z těsta obdélníky a rolujte z nejkratší strany. Takto postupujte se všemi kusy těsta.
  • Položte rohlíčky na pečicí plech s pečicím papírem. Pomocí nože vytvořte zářezy v horní části každého rohlíčku, přikryjte je utěrkou a nechejte hodinu kynout.
  • Poté vezměte těsto a opatrně ho natáhněte, abyste získali tvar obdélníku. Rozdělte obdélník na 12 částí.

        Rohlíčky potřete mlékem a pečte asi 10 minut při 180° C, dokud se na povrchu nezbarví dozlatova.

Složky

  • 250 g mléka
  • 2 vejce
  • 550 g hladké mouky
  • 45 g rýžového oleje
  • 40 g hnědého cukru
  • 2 polévkové lžíce Cremadelizia Pinoli BABBI
  • 1 sáček sušeného granulovaného droždí
  • 10 g soli

 

Úroveň: SnadnéDoba přípravy: 25 minut     Doba vaření: 10minut   Porce: 4 osob

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz