Panna Cotta s piniovými ořechy a pistáciemi

Příprava

  • Nechejte změknout plátky želatiny ve velmi studené vodě po dobu 10 minut.
  • Na mírném ohni zahřejte mléko v kastrolu a při prvních známkách varu odstavte z ohně, přidejte vymačkané želatinové plátky a metličkou dobře rozmíchejte.
  • Nalijte čerstvou smetanu a cukr do hrnce, dejte na oheň a míchejte, než teplota dosáhne 60°. Stáhněte z ohně a přidejte mléko a želatinu, dobře ingredience promíchejte.
  • Zapracujte Cremadelizia Pinoli BABBI pomocí polévkové lžíce.
  • Navlhčete ozdobnou kovovou formu velmi studenou vodou, přebytečnou vodu odstraňte bez vysušení a nakloňte formu tak, aby se panna cotta z piniových ořechů dotýkala horního okraje formy.
  • Po nastavení sklonu a nastavení formy na tento sklon ji vložte do ledničky a nechte panna cottu z piniových ořechů zatuhnout, chlaďte ji alespoň 3 hodiny v lednici.
  • Připravte pistáciovou panna cottu stejným způsobem, ale přidejte Cremadelizia Pistacchio BABBI.
  • Zkontrolujte, zda vrstva panna cotty z piniových ořechů zatuhla, poté umístěte formu do vodorovné polohy a přidejte pistáciovou panna cottu.
  • Nechejte přes noc vychladnout v lednici zakryté potravinářskou fólií.
  • Chcete-li vyjmout panna cottu z formy, vložte formu do horké vody sahající do výše ¾ formy na několik minut, pak po okrajích odřízněte velmi ostrým nožem a otočte na servírovací misku.

 Servírujte s čokoládovou polevou.

Složky

Pro panna cottu z piniových ořechů

  • 12 g plátků želatiny
  • 500 g čerstvé smetany
  • 250 g plnotučného mléka
  • 150 g cukru krupice
  • 150 g Cremadelizia Pinoli BABBI

Pro pistáciovou panna cottu

  • 12 g plátků želatiny
  • 500 g čerstvé smetany
  • 250 g plnotučného mléka
  • 150 g cukru krupice
  • 120 g Cremadelizia Pistacchio BABBI

 

 Úroveň: Snadné    Doba přípravy: 5 minut  Doba vaření: 40 minut  Porce: 8 osob

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení