Drobenkový koláč z ricotty a Cremadelizia z karamelizovaných fíků

Příprava

  • Připravte si drobenkové těsto. Dejte mouku, cukr a prášek do pečiva do misky a promíchejte. Uprostřed udělejte důlek a přidejte měkké máslo a mírně rozšlehané vejce. Ingredience rychle promíchejte, abyste získali drobivou směs. Toho lze docílit také pomocí mixéru nebo s přístrojem Thermomix Bimby.
  • Formu na pečení o průměru 22 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou. Na dno dejte 2/3 drobenkového těsta a rukama těsto upěchujte.
  • Připravte si náplň. Pomocí metly vyšlehejte ricottu, moučkový cukr a rum. Přidejte Cremadelizia Fichi Caramellati Babbi, fíky nakrájejte na kousky. Navrch prsty rozdrobte zbývající drobenkové těsto. Nechte náplň tu a tam vykukovat.
  • Pečte v troubě předehřáté na 180° C asi 30 minut nebo do zlatavě hnědé barvy.

 

Složky

  • 150 g cukru
  • 100 g Měkkého másla
  • 1 vejce
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 500 g měkkého sýra ricotta
  • 4 vrchovaté lžíce moučkového cukru
  • 2 polévkové lžíce Rumu
  • Cremadelizia Fichi Caramellati Babbi

Úroveň: Snadné  Doba přípravy: 15 minut  Doba vaření: 30 minut    Porce: 8 osob

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení