Drobenkový koláč z ricotty a Cremadelizia z karamelizovaných fíků

Příprava

  • Připravte si drobenkové těsto. Dejte mouku, cukr a prášek do pečiva do misky a promíchejte. Uprostřed udělejte důlek a přidejte měkké máslo a mírně rozšlehané vejce. Ingredience rychle promíchejte, abyste získali drobivou směs. Toho lze docílit také pomocí mixéru nebo s přístrojem Thermomix Bimby.
  • Formu na pečení o průměru 22 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou. Na dno dejte 2/3 drobenkového těsta a rukama těsto upěchujte.
  • Připravte si náplň. Pomocí metly vyšlehejte ricottu, moučkový cukr a rum. Přidejte Cremadelizia Fichi Caramellati Babbi, fíky nakrájejte na kousky. Navrch prsty rozdrobte zbývající drobenkové těsto. Nechte náplň tu a tam vykukovat.
  • Pečte v troubě předehřáté na 180° C asi 30 minut nebo do zlatavě hnědé barvy.

 

Složky

  • 150 g cukru
  • 100 g Měkkého másla
  • 1 vejce
  • 1 sáček prášku do pečiva
  • 500 g měkkého sýra ricotta
  • 4 vrchovaté lžíce moučkového cukru
  • 2 polévkové lžíce Rumu
  • Cremadelizia Fichi Caramellati Babbi

Úroveň: Snadné  Doba přípravy: 15 minut  Doba vaření: 30 minut    Porce: 8 osob

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz