Mascarpone fondánový dort s krémem z piniových oříšků

Příprava

  • Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a nechte ji vychladnout.
  • Vyšlehejte sýr mascarpone tak, aby z krémovatěl a poté přidejte již vychladlou čokoládu.
  • Přidejte moučkový cukr a špetku soli.
  • Zároveň přidejte vajíčka, úplně je vyšlehejte s těstem a nakonec přidejte mouku.
  • Nalijte do vymazané formy o průměru 20 cm a pečte v horkovzdušné troubě na 160°C po dobu 30 minut.
  • Jakmile je dort vychladlý, nechejte ho v lednici přes noc ve formě.
  • Rozpulte podélně dort, jednu polovinu pomažte krémem z piniových ořechů a přikryjte druhou polovinou.
  • Na ozdobu nechejte rozpustit 100 g tmavé čokolády s 50 g másla, směs promíchejte a počkejte, až koláč ztuhne, poté ho ozdobte.
  • Pro finální dokončení polijte druhou polovinou krému Cremadelizia Babbi z piniových ořechů a ozdobte piniovými ořechy.

Složky

  • 250 g mascarpone
  • 200 g 70% tmavé čokolády
  • 70 g moučkového cukru
  • 40 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 sklenice cremadelizia Babbi z piniových ořechů

Úroveň: Střední Doba vaření: 30 minut  Porce: 8 osob

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz