Mascarpone fondánový dort s krémem z piniových oříšků

Příprava

  • Rozpusťte čokoládu ve vodní lázni a nechte ji vychladnout.
  • Vyšlehejte sýr mascarpone tak, aby z krémovatěl a poté přidejte již vychladlou čokoládu.
  • Přidejte moučkový cukr a špetku soli.
  • Zároveň přidejte vajíčka, úplně je vyšlehejte s těstem a nakonec přidejte mouku.
  • Nalijte do vymazané formy o průměru 20 cm a pečte v horkovzdušné troubě na 160°C po dobu 30 minut.
  • Jakmile je dort vychladlý, nechejte ho v lednici přes noc ve formě.
  • Rozpulte podélně dort, jednu polovinu pomažte krémem z piniových ořechů a přikryjte druhou polovinou.
  • Na ozdobu nechejte rozpustit 100 g tmavé čokolády s 50 g másla, směs promíchejte a počkejte, až koláč ztuhne, poté ho ozdobte.
  • Pro finální dokončení polijte druhou polovinou krému Cremadelizia Babbi z piniových ořechů a ozdobte piniovými ořechy.

Složky

  • 250 g mascarpone
  • 200 g 70% tmavé čokolády
  • 70 g moučkového cukru
  • 40 g hladké mouky
  • 4 vejce
  • 1 špetka soli
  • 1 sklenice cremadelizia Babbi z piniových ořechů

Úroveň: Střední Doba vaření: 30 minut  Porce: 8 osob

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz

Přihlaste se prosím znovu

Omlouváme se, ale Váš CSRF token pravděpodobně vypršel. Abychom mohli udržet Vaši bezpečnost na co největší úrovni potřebujeme, abyste se znovu přihlásili.

Děkujeme za pochopení.

Přihlášení