BABBI

attilio-babbi

Příběh Babbi je příběh rodiny
V srdci regionu Romagna, regionu bohatého na tradice a gastronomickou kulturu, založil Attilio Babbi v roce 1952 společnost Babbi Dolciaria Company zaměřenou na výrobu šišek, vaflí a polotovarů pro mistry zmrzliny.

Babbi se díky surovinám absolutní autenticity a svěžesti použitých ingrediencí brzy stalo referenčním bodem pro mistry řemeslné zmrzliny.
Cukrářské oddělení vzniklo o několik let později, kdy Nonno Attilio mělo geniální intuici využít zimních měsíců k zavedení nové výrobní linky do společnosti.

Od samého začátku nebylo postavení Babbi daleko od již tak bohatých masových trhů a věnovalo se vytváření „jedinečných a neopakovatelných cukrářských specialit“ pomocí ušlechtilých, rafinovaných, originálních surovin a dlouhého a přesného řemeslného zpracování.
Z tohoto principu se zrodili vídeňské oplatky a Waferini, dnes známé a oceňované po celém světě.

„... moje vídeňské, moje oplatky, jsou výsledkem neustálého výzkumu, neustálého experimentování, seriózní aplikace, která dokázala přeměnit ušlechtilé přísady na jedinečné speciality ...“
- Attilio Babbi -

Po několika letech zkušeností v tomto odvětví, na konci čtyřicátých let, začal v srdci Ceseny vyrábět první přísady pro řemeslnou zmrzlinu s cílem rozveselit letní procházky malých i velkých po celé Romagně, dokud založila v roce 1952 společnost Babbi Dolciaria Company zaměřenou na výrobu šišek, vaflí a polotovarů pro výrobce zmrzliny.


V následujících letech Nonno Attilio ve vedení podporoval jeho syn Giulio, který rozvíjel obchodní síť i mimo území původu, až po vnuky Carla, Gianniho a Piera, kteří kromě rozvoje tradičního podnikání vytvořili novou divizi v rámci společnosti, která začíná vyrábět velmi jemné zmrzliny a dezerty, tak exkluzivní a nápadité, že si zaslouží přezdívku „legenda italské zmrzliny“.

attilio-babbi-2

 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz