Příprava
- Nechejte změknout plátky želatiny ve velmi studené vodě po dobu 10 minut.
- Na mírném ohni zahřejte mléko v kastrolu a při prvních známkách varu odstavte z ohně, přidejte vymačkané želatinové plátky a metličkou dobře rozmíchejte.
- Nalijte čerstvou smetanu a cukr do hrnce, dejte na oheň a míchejte, než teplota dosáhne 60°. Stáhněte z ohně a přidejte mléko a želatinu, dobře ingredience promíchejte.
- Zapracujte Cremadelizia Pinoli BABBI pomocí polévkové lžíce.
- Navlhčete ozdobnou kovovou formu velmi studenou vodou, přebytečnou vodu odstraňte bez vysušení a nakloňte formu tak, aby se panna cotta z piniových ořechů dotýkala horního okraje formy.
- Po nastavení sklonu a nastavení formy na tento sklon ji vložte do ledničky a nechte panna cottu z piniových ořechů zatuhnout, chlaďte ji alespoň 3 hodiny v lednici.
- Připravte pistáciovou panna cottu stejným způsobem, ale přidejte Cremadelizia Pistacchio BABBI.
- Zkontrolujte, zda vrstva panna cotty z piniových ořechů zatuhla, poté umístěte formu do vodorovné polohy a přidejte pistáciovou panna cottu.
- Nechejte přes noc vychladnout v lednici zakryté potravinářskou fólií.
- Chcete-li vyjmout panna cottu z formy, vložte formu do horké vody sahající do výše ¾ formy na několik minut, pak po okrajích odřízněte velmi ostrým nožem a otočte na servírovací misku.
Servírujte s čokoládovou polevou.
Složky
Pro panna cottu z piniových ořechů
- 12 g plátků želatiny
- 500 g čerstvé smetany
- 250 g plnotučného mléka
- 150 g cukru krupice
- 150 g Cremadelizia Pinoli BABBI
Pro pistáciovou panna cottu
- 12 g plátků želatiny
- 500 g čerstvé smetany
- 250 g plnotučného mléka
- 150 g cukru krupice
- 120 g Cremadelizia Pistacchio BABBI
Úroveň: Snadné Doba přípravy: 5 minut Doba vaření: 40 minut Porce: 8 osob