Příprava
- Připravte si drobenkové těsto. Dejte mouku, cukr a prášek do pečiva do misky a promíchejte. Uprostřed udělejte důlek a přidejte měkké máslo a mírně rozšlehané vejce. Ingredience rychle promíchejte, abyste získali drobivou směs. Toho lze docílit také pomocí mixéru nebo s přístrojem Thermomix Bimby.
- Formu na pečení o průměru 22 cm vymažeme máslem a vysypeme moukou. Na dno dejte 2/3 drobenkového těsta a rukama těsto upěchujte.
- Připravte si náplň. Pomocí metly vyšlehejte ricottu, moučkový cukr a rum. Přidejte Cremadelizia Fichi Caramellati Babbi, fíky nakrájejte na kousky. Navrch prsty rozdrobte zbývající drobenkové těsto. Nechte náplň tu a tam vykukovat.
- Pečte v troubě předehřáté na 180° C asi 30 minut nebo do zlatavě hnědé barvy.
Složky
- 150 g cukru
- 100 g Měkkého másla
- 1 vejce
- 1 sáček prášku do pečiva
- 500 g měkkého sýra ricotta
- 4 vrchovaté lžíce moučkového cukru
- 2 polévkové lžíce Rumu
- Cremadelizia Fichi Caramellati Babbi
Úroveň: Snadné Doba přípravy: 15 minut Doba vaření: 30 minut Porce: 8 osob